WIJNEGEM KARATE CENTER
'Eerst de spirit , dan de techniek’(Gichin Funakoshi)

DIVERSEN

DAN GRADING CEREMONIE 4 oktober 2016


Traditiegetrouw , en dit siert HONBU DOJO in Hasselt ,werd de uitreiking van de de kersverse dan-graden omkadert met een heuse Japanese Shinto-ceremonie.

De dojo van de plaatselijke karateclub was daarvoor versierd met de nodige Shinto kentekens en een echt shito modelhuisje. (Zoiets dat men in vele huishoudens in Japan aantreft, waarschijnlijk omdat een echt shitishrine te groot is nvdr).

Ik ben persoonlijk geen fervente aanhanger van deze stroming doch de hele ceremonie is wel best te smaken en creërt een aparte atmosfeer waarin de gelauwerden hun dan-graad mochten ontvangen uit  handen van Dirk Heene die als de hooogste karate-autoriteit in ons land aangeschreven staat.

Een kleine demonstratie van hun kunnen gaf de uitreiking wat extra kleur mee ,en zoals Dirk het verwoordde “…is het dislot van rekening een karate grading en geen uiteiking van een diploma van schrijnwerker of electricien…”

Er waren niet minder dan 4 laureaten uit onze club wat weerom weergeeft dat WKC een grote uitstraling en traditie bezit om de shotokan karate stijl te beoefenen.

De gegadigden  waren   Guido ROELANTS   5de DAN

                                   Eric  VAN GEEN      5de DAN

                                   Geert SEVERS         3de DAN

                                   Noora   SMITS        1ste Dan                                    

Proficiat vanwege de ganse club voor de geleverde prestaties en we hopen van ganser harte in jullie voetsporen te mogen treden.

Een kleine fotoimpressie van de ceremonie is hier zeker op zijn plaats


Wijnegem Karate Center

Kasteellei 67 - 2110 Wijnegem


© wijnegemkaratecenter.be 2014-2021 - Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.
Created by Susunoyo